Biografie Christian Goossens


Christian Goossens werd geboren op 5 juli 1971 in het Brabantse kersendorp Mierlo. Vanaf zijn vijftiende levensjaar is Christian actief in de muziekwereld. Toen is hij gestart als deejay bij een begrip in Mierlo, jeugdstichting "De Comby", welke destijds gehuisvest was in het gemeenschapshuis van Mierlo "het Patronaat". Later toen hij inmiddels in het bezit was van een eigen drive inn discoshow en actief was als huisdeejay van uitgaanscentrum "Het Tapperijke" en weer later partycentrum "De Mona" heeft Christian menig feest voorzien van gezelligheid en muziek. Als deejay voelde Christian de sfeer van een evenement goed aan.

KARAOKE EN TALENTENJACHTEN

Rond 1992 werd ook in Nederland "Karaoke" populair. Op een avond keek ook Christian Goossens eens in zo'n karaoke boekje en besloot een liedje te gaan zingen. Christian koos toen voor het lied "Can't Help Falling In Love With You" van Elvis Presley. Mede doordat Christian dit soort muziek thuis vaak gehoord had omdat "The King" het grote idool van Christian zijn vader was. Tot ieders verbazing en ook naar zeggen ook tot Christian zijn eigen grote verbazing klonk dat eerste karaoke liedje nog lang zo slecht niet. Daarnaast bleek deze karaoke avond ook nog een voorronde te betreffen van de Nederlandse Kampioenschappen Karaoke. Met dit optreden wist Christian zelfs de finale te behalen. Na diverse malen karaoke evenementen te hebben bezocht, liedjes gezongen en ook menig prijs(je) te hebben gewonnen besloot Christian om de stoute schoenen aan te trekken, en deel te gaan nemen aan talentenjachten. Eigenlijk hetzelfde als karaoke alleen moest je de teksten van de liedjes uit je hoofd leren. Ook bij talentenjachtenheeft Christian diverse finales behaald en prijzen gewonnen.

OPTREDENS

Na deze karaoke en talentenjachten periode was Christian nog steeds actief als deejay, aleen vulde hij dit nu aan door tijdens evenementen waar hij als deejay stond ook een optreden te verzorgen als zanger.Inmiddels is het zo (tijdens het schrijven van deze biografie) dat Christian het deejay bestaan vrijwel geheel vaarwel heeft gezegd, en alleen nog optredens als artiest verzorgd. Wat niet betekend dat u Christian niet meer als deejay kunt tegenkomen. Voor vrienden en bekenden wil Christian deze hobby in overleg nog wel eens opnemen.

PRESENTATIE EVENEMENTEN

Christian heeft door zijn deejay verleden, maar ook gezien zijn ervaringen als vorst (spreekstalmeester) van carnavalsvereniging "de Spruwwejagers" uit Mierlo ook een uitstekende kwaliteit ontwikkeld voor het presenteren van evenementen zoals bijvoorbeeld "cd presentaties". Ook hier draait Christian zijn hand(en) niet voor om.

EIGEN SINGLE(S)

Op 7 december 2014 presenteerde Christian na een al lang lopende hobby carriere als zanger zijn eerste eigen single. Deze heeft de titel "Zij Laat De Zon Weer Schijnen" meegekregen. Een single bedacht en gemaakt door de uit Apeldoorn afkomstige arrangeur en tekstschrijver "Roy Otters". Een single met een heuse videoclip welke op "YouTube" maar ook op de populaire TV muziek zender "TV Oranje" goed bekeken is. In de verzoekparade van TV Oranje stond Christian in twee weken tijd op positie 213 in de top 1000 welke opgesteld was over geheel 2014. In maart 2016, om precies te zijn op 28 maart (2e paasdag) presenteerde Christian Goossens bij golfbaan "Hof van Heden" te Bergeijk zijn tweede single. Dit keer met de titel "Ik Mis Je". Een liedje gemaakt naar de bekende melodie van een lied van "Jack Jersey" (Jack de Nijs) dat origineel de titel "Lady" heeft meegekregen. De tekst van het lied "Ik Mis Je" kwam uit de pen van mevrouw "Nel Hoeks". De arrangeur van de muziek was wederom "Roy Otters". Als tweede liedje op de cd single (vroeger zou men gezegd hebben de B - Kant) heeft Christian het lied "Lady" naar het origineel van Jack Jersey opgenomen, echter in de nieuwe uitvoering van de orkestband. Ook van het lied "Ik Mis Je" is een videoclip opgenomen. Dit is verzorgd door "Jaap van Didden" (JvD Video). Op zaterdag 22 oktober 2016 presenteerde Christian Goossens zijn derde eigen single. Dit gebeurde in België in Overpelt, in een echt schitterende locatie "De Wedelse Molen". Daar bracht Christian voor het eerst zijn cover van "Dennie Christian's - Ik Wil Jou". Zelfs van "Dennie Christian" verkreeg Christian de complimenten voor dit lied. De favoriete schlagerzanger was zeer verrast van het resultaat wat naar zijn zeggen schitterend is, doordat het geen directe copy is geworden van het origineel. Op 12 januari 2018 is de laatste single (tot nu toe) verschenen van Christian Goossens. Deze heeft als titel "Wat Ik Nog Mis" meegekregen. Een volledige productie van de in de muziekwereld zeer bekende Kees Tel. Daarbij behoort ook een videoclip welke volledig geregiseerd en geproduceerd is door Cannonbal Media, welke o.a. ook de videoclips van diverse bekende artiesten zoals Django Wagner, John de Bever, Jeffrey Heesen, en zelfs Gerard Joling hebben geschoten. De plugging zoals dat in de muziekwereld genoemd word is in de vakkundige handen van Casper Janssen van Hit It! Music. Kortom Christian zijn meest recente eigen single is een volledig professionele topproductie.

X SPORT CAFÉ & BOEKINGEN

Sinds 2018 heeft Christian samen met zijn vrouw Miriam het beheer van de X Sporthal in Bladel en de exploitatie van het X Sportcafé op zich genomen. Een baan als zelfstandige ondernemers welke beide op het lijf is geschreven. Daardoor zijn de muzikale bezigheden van Christian met name in de winterperiode wat minder actief, maar Christian is zeker niet verdwenen van het podium. Hij is nog steeds te boeken als zanger/entertainer, en ook pakt hij met enige regelmaat de microfoon ter handen in hun eigen café. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden om Christian te boeken voor een optreden via 06 - 558 423 10.

 

Copyright© Christian-Goossens.nl ~ 2017 - 2018
 

Christian Goossens & Social Media: